MISS SUPERMODEL WORLDWIDE NETHERLANS 2019

 

Wie ben je? (Omschrijf jezelf in drie woorden, en ligt dat toe)

  • Liefdevol: Ik ga altijd liefdevol met mensen om. Ik probeer mensen altijd te behandelen zoals ik behandeld wil worden. Persoonlijk denk ik dat, dat de beste manier is om met mensen om te gaan. Ik sta altijd klaar om naar mensen te luisteren en als het nodig is, ze te helpen.

  • Positief: Ik vind mezelf wel een positief persoon. We hebben weleens van die dagen dat het wat minder gaat, maar ik probeer het dan altijd om te keren. Ik probeer niet al te lang in sadness te zitten, maar herinner mezelf altijd dat ik dankbaar moet zijn voor de dingen die ik wel heb en dat ik deze dag nog mocht mee maken. We weten nooit wanneer het onze laatste dag is, dus waarom leven in sadness?

  • Creatief: Mijn hobby's zijn tekenen, schilderen, schrijven, fotograferen en video's maken. Tijdens deze activiteiten kan ik mijn hoofd echt helemaal leeg maken en mij echt focussen op het creatieve. Ik houd ervan om met mijn handen bezig te zijn. Verder vind ik het schrijven van verhalen en gedichten ook echt heel erg leuk om te doen.

Wat was jouw motivatie voor het meedoen aan de Super Model Worldwide Africa missverkiezing?

Mijn motivatie was het geven van een stem aan andere donkere meisjes met een droom. Ik wil al heel lang model worden, maar heb er nooit serieus iets mee gedaan, omdat wij als donkere meisjes niet als de norm worden gezien. Wij maken geen deel van uit van de norm en moeten voldoen aan een schoonheidsideaal die niet voor ons is. Meedoen aan Miss Supermodel Worldwide Africa is voor mij grote stap, want ik ben mijn angsten aan het overwinnen, in investeer in mezelf en tegelijkertijd laat ik zien dat ik ook deel uitmaak van de norm. Dit wil ik ook heel graag aan anderen meisjes meegeven die ook model willen worden, maar nog niet in zichzelf geloven.

Wat is de belangrijkste les die je mee hebt gekregen uit het traject naar de verkiezing?

De les die ik tot nu toe uit het traject heb meegekregen is dat niet iedereen je steunt. Hoe logisch support ook klinkt, je gaat het niet van iedereen krijgen. Het maakt niet uit hoelang en hoe vaak je de ander support, het hoeft niet te betekenen dat zij jou ook supporten. Ik had daar in het begin best wel moeite mee, maar het team van MSWWA heeft mij hiervoor gewaarschuwd en mij er weer aan herinnerd. Het belangrijkste is dat je de mensen die wel komen, waardeert en bij je houdt.

Ook heb ik geleerd dat angsten overwinnen je een sterker persoon maakt en je meer levenservaring bieden. Ik ben normaal niet van het nemen van risico's en gewoon doen, maar sinds ik aan de verkiezing deelneem, merk ik dat ik steeds brutaler ben en meer durf.

Je vertegenwoordigde het land Suriname tijdens Miss supermodel worldwide Africa. Wat wil je anderen graag meegeven over Suriname?

Wat ik anderen graag over Suriname wil meegeven is dat wij als land open staan voor iedereen. Suriname staat vooral bekend voor de vele verschillende culturen die zich in het land bevinden. Hier zijn we ook trots op, want het laat zien de bevolkingsgroepen die zich daar hebben gevestigd, ondanks hun verschillen, toch in harmonie samen kunnen leven. Een goed voorbeeld hierbij is dat er in Suriname een moskee en een synagoge pal naast elkaar staan.

Self-love staat in alles wat je tijdens zo een verkiezing doet centraal, hoe ben jij daarin gegroeid?

Ik had en heb nog steeds een beetje, moeite met mezelf genoeg vinden. Ik vind mezelf vaak minder dan de ander en dit zorgt er uiteindelijk voor dat ik mezelf graag op de achtergrond houd. Ik ben ook heel erg afwachtend en je zal mij echt niet zo snel het voortouw zien nemen. Hier ben ik ook echt mee aan de slag, want hoezo ben ik minder dan de ander? Ik ben net zoveel en verdien net zoveel. Verder ben ik best een gevoelig persoon, ik vat dingen namelijk al snel persoonlijk op. Ik heb gauw het gevoel dat dingen mijn schuld zijn, zonder dat ik iets met de situatie te maken heb gehad. Als laatst, dit slaat een beetje op het eerste, maar ik gun mezelf niet alles. Ik heb gauw dat ik dan denk dat ik dingen niet waard ben. Dit vind ik zo frustrerend, ik ben soms echt in tweestrijd met mezelf, om mezelf te overtuigen dat ik er ook mag wezen. Dat ik ook het verdien om in het licht te staan. Meedoen aan MSWWA is voor mij een grote stap en ik merk al verandering bij mezelf. Ik durf meer, ik ben meer open tegenover anderen, ik straal en het belangrijkste: ik ben blij met mezelf. Ik heb nog veel te leren, maar ik ga de goede kant op.

Wat ga jij doen om jouw land van afkomst te vertegenwoordigen wanneer je de verkiezing gewonnen hebt?

Ik vertegenwoordig het land Suriname, maar waar mijn focus eigenlijk echt op ligt, is dat ik alle Surinamers er bewust van wil maken dat zij Afrikaanse roots hebben en dat ze daar trots op mogen zijn. Dit wil doen ik door geschiedenislessen/cursussen te organiseren en dit wil ik op een leuke educatieve manier overbrengen op onze jeugd, want daar begint het mee. Ik vind het belangrijk dat kinderen al vroeg weten waar ze vandaan komen. Het stukje slavernij speelt daar natuurlijk een grote rol in, maar dat is zeker niet de enige rol. Ik wil meer dan dat stukje van onze geschiedenis aan onze kinderen meegeven.

Daarnaast wil ik ook wat betekenen voor donkere kinderen die mentaal niet helemaal sterk zijn. Je hoort steeds vaker dat jongeren al vroeg verschijnselen van depressiviteit hebben. Al heel jong worden ze gedrild om te voldoen aan eisen die voor hun te hoog gegrepen ligt. Er ligt een druk op jonge, maar ook oudere kinderen, om al te weten wat ze later willen doen, hoeveel geld ze willen verdienen, hoeveel kinderen ze willen, etc. Ik vind dat een kind een kind moeten blijven en ook als een kind mag denken. We groeien te snel op en dat vind ik zonde. Het opkroppen begint al vroeg en ik vind het belangrijk dat kinderen weten dat het oké is om niet oké te zijn en oké is om hierover te praten. We moeten elkaar helpen en dat begint bij onze kinderen.

 

 


Interview door: Melanin finity

https://www.melaninfinitymagazine.com/categories-1/miss-supermodel-worldwide-africa-meet-lakeisha-queen


Photocredits: : Helena Vegter  @urmila_singh_thebridalartist , @bs_beautyme & @ayisshamillerr