MEEST GESTELDE VRAGEN

Wat zijn de toelatingseisen?

Miss Supermodel Worldwide Netherlands: 

Toegankelijk voor jonge vrouwen tussen 18 en 30 jaar, woonachtig in Nederland met de Nederlandse nationaliteit, ongehuwd en zonder kinderen.

 

Miss Supermodel Worldwide Africa: 

Open voor jonge vrouwen tussen 18 en 30 jaar, woonachtig in Nederland met de Nederlandse, Afrikaanse of gecombineerde nationaliteit, eveneens ongehuwd en zonder kinderen.

Moet je een ervaren model zijn om mee te kunnen doen?

Nee, maar als je de ambitie hebt om model te worden ben je bij ons aan het juiste adres.

Is er een deelname fee?

Deelnemen aan een verkiezing is een investering in jezelf. Hier zitten enkele kosten aan verbonden. De fee voor de Supermodel-verkiezingen ligt relatief laag in vergelijking wat je terugkrijgt, hierbij moet je denken aan alle workshops, fotoshoots, toegang tot events en de eindfinale. Er wordt geen extra bijdrage gevraagd voor de reis- en aanmeldkosten van de internationale verkiezing in India. Voor het ophalen van de deelname fee adviseren wij deelnemers om op zoek te gaan naar sponsors en donateurs. Als je je ontwikkelt in het zoeken van je eigen sponsoren hoeft jouw deelname aan een verkiezing niet veel tot helemaal niks te kosten. Zie je deelname als een opleiding. Ook hiervoor betaal je lesgeld.

 

Bij de Miss Supermodel Worldwide-verkiezing word je in feite opgeleid tot een miss met sterke modellen-, presentatie-, en sociale vaardigheden. Je leert competenties aan die je de rest van je leven kan gebruiken en ontwikkel jij jezelf als persoon. Hier heb je je hele verdere leven profijt van.

Hoeveel tijd kost een deelname?

Dat hangt natuurlijk af van jouw inzet. Wij zien elkaar doorgaans 2x per maand op een zaterdag in Amsterdam voor training of fotoshoots tijdens het traject. Deelnemers ontvangen bij de casting het workshopschema. De organisatie verwacht dat kandidaten hier zoveel mogelijk bij aanwezig zijn. Hiernaast krijgen deelnemers elke week een social mediachallenge die meetelt voor een titel tijdens de finale. Incidenteel zal er een event plaatsvinden waar je voor uitgenodigd wordt, zoals de finale van een andere verkiezing. Hier hoef je niet verplicht bij aanwezig te zijn.

Hoelang duurt het traject van deelname?

Het traject duurt maximaal drie maanden. Tijdens dit traject worden diverse workshops en trainingen aangeboden zoals:

  • Catwalklessen
  • Fotoshoots
  • (Social) mediatraining
  • Personal branding
  • Public speaking
  • Zelfverdediging

Zijn jullie een modellenbureau?

Nee, wij zijn een missverkiezing met een groot netwerk en ervaring in de modellenwereld. Tijdens ons traject krijg je alle ins en outs van het modellenwerk mee zodat je na het traject een grotere slag kan slaan in je modellencarrière. 

Zijn miss- en misterverkiezingen altijd doorgestoken kaart?

Nee. Bij Miss Supermodel Worldwide word je naast op de finaleavond (40%) beoordeeld op het traject (60% tijdens de trainingen o.a. motivatie, styling en inzet).

Wat gebeurt er na de finale van Miss Supermodel Worldwide Netherlands en Africa?

De winnares zal Nederland of het continent Afrika vertegenwoordigen tijdens de internationale Miss Supermodel Worldwide-verkiezing in New Delhi, India. Hier zullen zij extra begeleiding voor ontvangen door de organisatie en onze partners. Daarnaast zullen zij een jaar lang de titel dragen en hét gezicht zijn van Miss Supermodel Worldwide in Nederland.

 

Als je niet wint is er geen reden om te treuren- Je bent voor altijd welkom bij de MSMWNL-familie!

MEER INFORMATIE OVER ONZE VERKIEZINGEN