OVER ONS

Miss Supermodel Worldwide Netherlands (#MSMWNL) is een initiatief opgericht in 2018 door national director en eigenaresse Leila Onyeagbako ook bekend als presentatrice, model en voormalig miss. De verkiezing is ontstaan als reactie op de noodkreet van vele jonge vrouwen van kleur in de mode- en missenwereld, waarbij zij aangaven op zoek te zijn naar een safeplace waar zij alle tips en tricks van het vak kunnen leren.

 

Wat in 2018 begon als verkiezing die alleen openstond voor Nederlandse vrouwen met Afrikaanse roots, is inmiddels uitgegroeid tot dé multiculturele verkiezing in Nederland die de diversiteit in ons land viert. Omdat wij zelf een Afro-Nederlandse organisatie zijn, is de Afrikaanse verkiezing nog steeds in tact en wordt dat samen met de Nederlandse verkiezing in hetzelfde traject aangeboden. Zo worden er vanaf 2025 twee winnaressen gekozen die tijdens Miss Supermodel Worldwide in India zowel Nederland als het Afrikaanse continent zullen vertegenwoordigen.

 

Met deze verkiezingen proberen wij een brug te slaan tussen mensen van alle achtergronden in Nederland en bieden wij een podium aan jonge, ondernemende vrouwen die de volgende stap willen maken in hun modellencarrière. 


    Onze geschiedenis

    Vanaf 2014 hebben Leila en het team zich ingezet in het organiseren van Miss Africa Netherlands, wat jaarlijks gehouden (en uitverkocht) werd in theater De Meerse in Hoofddorp. Per 2018 heeft het team besloten (#MSMWAfrica) Miss Supermodel Worldwide Africa op te zetten met als doel om te kunnen groeien en vrouwen extra te begeleiden in de mode wereld. 

     

    Gedurende de laatste jaren heeft het team zich ingezet in het vergroten van de bewustzijn van diversiteit rondom missverkiezingen, de ontwikkeling van jonge vrouwen en het tentoonstellen en vieren van verschillende (Afrikaanse) culturen. De toelatingseisen van de verkiezing zijn tot twee keer toe verbreed: In 2019 werd het mogelijk voor vrouwen uit landen van de Afrikaanse diaspora om mee te doen aan MSMWAfrica, vanaf 2020 is de verkiezing met Miss Supermodel Worldwide Netherlands toegankelijk voor vrouwen van alle achtergronden.