SUPERMODEL X SIKKELCELFONDS

Help ons om meer bewustzijn en onderzoek te creëren voor Sikkelcelziekte.

Als organisatie omarmt Miss Supermodel Worldwide Netherlands diversiteit en streven wij naar vertegenwoordiging. Niet alleen in de modewereld maar ook op andere belangrijke sociale, maatschappelijke en medische thema's. Sikkelcelziekte is een vaak nog onbekende ziekte, vooral omdat het geen typische westerse ziekte is. Deze ernstige ziekte wordt daarom (onterecht) onvoldoende vertegenwoordigd, met name in de media. Als Afro-Nederlandse organisatie weten wij wat voor impact Sikkelcelziekte kan hebben op de levens van mensen. Wij vinden het van essentieel belang dat onze Missen zich inzetten voor een betere wereld, waarin elke ziekte aandacht en onderzoek naar genezing verdient.

Deze inzamelingsactie roept deelnemers van de Miss Supermodel-uitdaging op om fondsen te werven voor Het Sikkelcelfonds, dat zich toelegt op onderzoek naar de genezing van sikkelcelziekte. Deelnemers worden aangemoedigd zich te verdiepen in de ziekte en het fonds, zich aan te sluiten bij de actiepagina van Miss Supermodel Worldwide Netherlands, en vervolgens hun netwerk, fans en anderen aan te sporen om te doneren.

Het doel van deze challenge is bewustwording te creëren voor deze nog te onbekende ziekte. De winnares van deze challenge wordt bepaald op basis van de inzet om de actie te delen.

DOE MEE MET ONZE ACTIE