Help ons sikkelcelziekte bekender te maken en onderzoek te financieren naar behandeling en genezing

Gepubliceerd op 15 januari 2024 om 12:30

Als organisatie omarmt Miss Supermodel Worldwide Netherlands diversiteit en streven wij naar vertegenwoordiging. Niet alleen in de modewereld maar ook op andere belangrijke sociale en maatschappelijke thema’s. Om die reden hebben we dit jaar het Sikkelcelfonds gekozen als goed doel om te steunen. Sikkelcelziekte is een vrij onbekende bloedziekte die vooral voorkomt bij zwarte mensen en mensen van kleur. Mogelijk is dat ook de reden dat deze ernstige ziekte minder bekend is en minder aandacht krijgt. Daar willen wij verandering in brengen!

Vooralsnog is de ziekte nauwelijks, en sowieso alleen in uitzonderlijke gevallen, te genezen. Mensen met sikkelcelziekte sterven in Nederland gemiddeld 30 jaar eerder dan gezonde mensen. Van de 300.000 kinderen die wereldwijd met sikkelcelziekte worden geboren, worden veel zonder medische zorg niet ouder dan 5 jaar. De ziekte is erfelijk. Als beide ouders drager zijn, is bij ieder kind de kans 25% dat het sikkelcelziekte heeft. Als Afro-Nederlandse organisatie weten wij wat voor impact Sikkelcelziekte kan hebben op de levens van mensen. Wij vinden het van essentieel belang dat onze Missen zich inzetten voor een betere wereld, waarin elke ziekte aandacht en onderzoek naar genezing verdient.

 

Inzamelingsactie

Deelnemers van de Miss Supermodel-uitdaging worden uitgedaagd om geld in te zamelen voor Het Sikkelcelfonds. Met het geld dat het Sikkelcelfonds via deze en andere acties en donaties verzamelt, worden wetenschappelijke onderzoeken naar betere behandeling en uiteindelijke genezing van sikkelcelziekte betaald. Deelnemers worden aangemoedigd zich te verdiepen in de ziekte en via de actiepagina van het Sikkelcelfonds een eigen actie aan te maken., Vervolgens is het aan hen om hun netwerk, fans en anderen aan te sporen om te doneren en op die manier zo veel mogelijk geld in te zamelen

De winnares van deze challenge en de titel Miss Charity 2023 wordt bepaald op basis van de inzet om de actie te delen.

 

Ook niet-deelnemers kunnen een bijdrage leveren. Dat kan via de actiepagina van Miss Supermodel Worldwide Netherlands. Help jij ook mee?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.