Supermodel Chats: Ryanne Bunicich

Gepubliceerd op 19 februari 2024 om 19:00

VALERIE VAN DEN BERGTerwijl wij langzaam aftellen naar de finale van 24 februari, stellen wij jullie graag voor aan de kandidaten van Miss Supermodel Worldwide Netherlands 2024. In Supermodel Chats stellen wij onze kandidaten belangrijke vragen zodat jullie, net als ons, erachter kunnen komen waarom zij stuk voor stuk bewonderenswaardig zijn. Kom alles te weten over wie zij zijn, wat zij belangrijk vinden en wat hun doelen zijn in deze interviewreeks. Dit keer is de beurt aan Miss Ryanne.

Foto's door: Sammerity, MUAH: GlamourMakeup // Miss Supermodel Worldwide Netherlands


Naam: Ryanne Ilana Bunicich

Leeftijd: 18
Woonplaats: Ameland

Persoonlijke stijl: Die is heel slecht eigenlijk haha. Ik koop alleen kledingstukken waarvan ik zeker weet dat ik er echt blij van word en het vaak zal gaan dragen. Ik heb ook niet perse een eigen kledingstijl, doordat ik van alles en nog wat leuk vind en vaak niet met de trends mee doe. Als ik echt inspiratie nodig heb voor een outfit gebruik ik vaak Pinterest, daarop staan vele goede ideeën.


Wie is Ryanne?

Ik ben geboren en getogen op het Friese Waddeneiland Ameland. Ik kom uit een echte ondernemersgezin, die bestaat uit mijn vader Mario, moeder Adinda en mijn oudere zus Alysha. Mijn ouders hebben sinds 2012 een eigen rondvaartbedrijf, waarmee ze samen met toeristen tussen Terschelling en Ameland varen om naar de zeehonden in de Waddenzee te kijken.

 

In 2021 heb ik een jaar in Ierland gewoond voor een uitwisseling. Daar heb ik mezelf echt leren kennen en ik raad het ook zeker aan iedereen aan om zo een reis te maken! Tegenwoordig woon ik in Leusden vanwege mijn stage bij Thermen Soesterberg, voor mijn opleiding tot Leidinggevende Travel & Hospitality.

Ik zou mijzelf omschrijven als een jonge vrouw die doelen voor zichzelf stelt waar ze altijd naartoe zal werken. Vaak stel ik doelen buiten mijn comfortzone, zodat ik daar een voldaan gevoel van krijg als ik slaag en kan groeien van de opgedane ervaringen. Ik ben ook erg leergierig; ik hou ervan om nieuwe dingen te leren en mijzelf uit te dagen.

 

Waar besteed jij veel tijd aan?

Mijn grootste passie buiten de verkiezing om is zeker reizen! Ik hou er van om nieuwe plekken en culturen te ontdekken. Zo ben ik al op veel plekken geweest, denk bijvoorbeeld aan; Mexico, Napels, Dominicaanse Republiek en heb ik kort geleden een rondreis door Florida gemaakt samen met mijn ouders. Ook staan er zeker nog wat plekken op de planning; Dubai, Egypte, de Filipijnen en nog een hele hoop meer!

 

Wat zijn jouw doelen in het leven?

Mijn specifieke doel/ambitie voor de toekomst is op dit moment om verder te komen in de modellenwereld. Het zou mij enorm leuk lijken om voor grote merken te mogen shooten en fashionshows te mogen lopen in bijvoorbeeld Parijs, Milaan of New York.

 

Welke maatschappelijke kwesties liggen jou nauw aan het hart?

Een maatschappelijke kwestie die mij nauw aan het hart ligt is de werking van de fast fashion industrie. Tegenwoordig wordt deze industrie als normaal gezien, doordat de nieuwe collecties al in de winkels liggen voordat de trends online bekend zijn. Mensen kopen deze kleding alleen omdat ze goedkoop zijn, hierbij denken ze niet aan alle achterliggende consequenties. Deze producten zijn natuurlijk niet zonder reden zo goedkoop, met het milieu en arbeidscondities wordt geen rekening gehouden. Veel mensen weten (nog) niet wat voor impact deze industrie heeft en daarom wil ik ze daar bewuster over maken.

 

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Ik hoop mijzelf over 5 jaar op een catwalk te zien tijdens een Fashion Week in Nederland of internationaal. Ik hoop tegen die tijd veel ervaring op te hebben gedaan als model en een groot portfolio te hebben gebouwd.

 

Waarom heb je besloten deel te nemen aan Miss Supermodel Worldwide Netherlands 2024?

Ik heb besloten om deel te nemen aan Miss Supermodel Worldwide Netherlands omdat ik ooit geïnspireerd ben geraakt om later model te willen worden. Dit was toen door de winnares van Hollands Next Top Model van 2016, Akke Marije Marinus. Sinds dat jaar heb ik altijd in mijn achterhoofd gehouden dat een carrière als model mij erg leuk lijkt en ben ik voorzichtig gaan uitzoeken hoe ik de eerste stappen daar naartoe kon nemen.

 

Later in mijn leven kwam de interesse voor missverkiezingen erbij, vooral nadat mijn zus Alysha een grote regionale verkiezing in Friesland won en 2nd runner up werd bij de nationale finale van diezelfde verkiezing. 

 

Toen ik daarna Miss Supermodel Worldwide Netherlands tegenkwam, was de keuze voor mij erg snel gemaakt. De verkiezing leek mij dé perfecte combinatie tussen de missverkiezing- en modellenwereld en was daarmee precies waar ik naar op zoek was. Door deel te nemen aan deze missverkiezing hoop ik mijn kennis te verbreden op het gebied van de modellenwereld, maar ook zeker in de missenwereld.

 

In aanloop naar de finale hoop ik er steeds beter achter te komen welke van de twee werelden beter bij mij als persoon past, de modellen- of missenwereld. Voor nu is het fijn dat er grote raakvlakken zijn tussen beide bij deze verkiezing. Ook bouw ik tijdens deze missverkiezing mijn portfolio op en leer ik beter lopen op de catwalk, waar ik de rest van mijn modellen carrière profijt van zal hebben.

 

Wat wil jij bereiken als je Miss Supermodel Worldwide Netherlands 2024 wint?

Tijdens het traject van Miss Supermodel Worldwide Netherlands probeer ik mensen bewuster te maken van de invloed van de Fast Fashion industrie op het milieu en mensenlevens. Als ik Miss Supermodel Worldwide Netherlands win, zal ik me hier dus zeker nóg meer voor inzetten zodat meer mensen hier wat over zullen leren. Dit wil ik op verschillende educatieve manieren doen, zonder steeds beschuldigend met een vinger naar mensen te wijzen. Na de nationale finale in februari hoop ik natuurlijk het avontuur internationaal voort te kunnen zetten in India bij Miss Supermodel Worldwide en ons land daar goed te vertegenwoordigen. Mocht dit niet het geval zijn, zal ik zeker alle tips en tricks die ik tijdens het traject heb geleerd toepassen in mijn verdere carrière als model. Ik zal hoe dan ook groeien van deze ervaring en ben benieuwd wat de toekomst mij brengt!

 

Volg Ryanne's reis op haar sociale media


Levensmotto Ryanne

“It always seems impossible until it’s done.”

Een quote die mij erg aanspreekt is deze van Nelson Mandela. Deze inspireert mij doordat je in het leven vaak tegen dingen aanloopt die moeilijk of onmogelijk lijken. Wanneer deze dingen voorbij zijn, valt achteraf toch altijd wel mee hoe moeilijk het was en blijkt het dat je uitdaging toch niet zo onmogelijk waren dan gedacht,

Is Ryanne jouw favoriet voor de Miss Supermodel Worldwide Netherlands 2024-titel? Laat dan jouw stem horen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.