Supermodel Chats: Aasiyah van Geenen

Gepubliceerd op 19 februari 2024 om 19:00

VALERIE VAN DEN BERGTerwijl wij langzaam aftellen naar de finale van 24 februari, stellen wij jullie graag voor aan de kandidaten van Miss Supermodel Worldwide Netherlands 2024. In Supermodel Chats stellen wij onze kandidaten belangrijke vragen zodat jullie, net als ons, erachter kunnen komen waarom zij stuk voor stuk bewonderenswaardig zijn. Kom alles te weten over wie zij zijn, wat zij belangrijk vinden en wat hun doelen zijn in deze interviewreeks. We trappen af met Gooische Beauty Aasiyah.

Foto's door: Sammerity, MUAH: GlamourMakeup // Miss Supermodel Worldwide Netherlands


Naam: Aasiyah van Geenen
Leeftijd: 19
Woonplaats: Bussum

Favoriete kledingmerk: Ted Baker. Verder hou ik ook van Chanel en Elie Saab. Mijn nummer 1 stijlicoon is Grace Foley.

Persoonlijke stijl: Mijn persoonlijke stijl is altijd al meisjesachtig geweest. Jurkjes, ballerina’s en haar strikjes. Nu ik wat ouder ben ga ik graag voor een classy look. Ik hou van blazers, rokjes, pumps en jurken. Ik ben een fan van dress codes en ben altijd liever overdressed. Ik geloof dat je met je outfit indruk kan maken bij een gelegenheid en een toon kan zetten.


Wie is Aasiyah?

Ik ben geboren en getogen in Amsterdam Zuidoost. Vanwege mijn vaders kant ben ik half Hindoestaans-Surinaams. Vier maanden geleden ben ik van Amsterdam verhuisd naar het hartje van ‘t Gooi, Bussum.

 

Als ik mezelf in 5 woorden zou omschrijven zijn dat: Vrolijk, ambitieus, zorgzaam, leergierig en dromerig. Als kind was ik altijd vrolijk en leefde ik in mijn eigen droomwereld. Ik was vol fantasie en altijd creatief bezig. Het is voor mij belangrijk dat de mensen om mij heen gelukkig zijn en als iemand hulp nodig heeft bied ik graag een helpende hand. Door mijn nieuwsgierigheid ging ik graag naar school om nieuwe dingen te leren. Zo vind ik studeren nog steeds ontzettend leuk en ga ik graag naar school. Ook ben ik extravert, wat heel handig kan zijn als je mee doet aan een missverkiezing!

 

Waar besteed jij veel tijd aan?

Ik hou ontzettend veel van koken, bakken, lezen, films, series, fashion, beauty en schrijven. Ook ben ik iemand die mijn huis graag helemaal tot mijn eigen plekje maakt. Elke week maak ik lekker schoon, zet ik bloemetjes neer en verander ik weer iets aan mijn inrichting. Verder breng ik veel tijd door met mijn familie, vrienden en met mijn vriend waarmee ik samen woon.

 

Wat zijn jouw doelen in het leven?

Ik ben ontzettend gepassioneerd over mijn platform dat draait om educatie. Sinds ik 15 jaar oud ben zet ik me al in voor educatie en dit wil ik graag blijven doen voor de rest van mijn leven. Het lijkt mij mooi om ooit op een dag zelf les te geven en mijn kennis weer door te geven aan een nieuwe generatie. Verder hoop ik mijn Bachelor in International Business over vier jaar te halen  en mijn eigen social media management bedrijf verder uit te breiden. Ook wil ik op een dag graag trouwen en mijn eigen gezin starten, moeder worden is een grote droom van mij.

 

Welke maatschappelijke kwesties liggen jou nauw aan het hart?

Dat zijn educatie, mentale gezondheid, onveilige thuis situaties en menstruatie awareness. Voor mij is educatie een redding geweest in de lastige thuis situatie die ik had. School was een veilige plek waar ik graag heen ging om te leren. Ik heb mijn moeder inmiddels sinds drie jaar niet meer gesproken, vanwege haar narcistische persoonlijkheid stoornis. Aan mijn lastige jeugd hield ik een mentale eetstoornis, maagproblemen, trauma en angststoornis over.

 

Toen ik naar mijn vader verhuisde en in therapie ging, kwam ik in een maand tijd weer 5 kilo aan en hielden de maagproblemen op. Het trauma van mijn jeugd is iets waar ik de rest van mijn leven mee moet leren omgaan. De angsten worden steeds minder en ik leer steeds beter hoe ik hiermee om moet gaan. Ook heb ik de afgelopen maanden veel onderzoek gehad vanwege mijn lastige menstruatie. Hierin ben ik nu op ontdekking de juiste middelen te vinden om mijn menstruatie minder pijnlijk te hoeven ervaren. Ik vind het heel belangrijk om open te praten over mijn ervaringen en de taboe die heerst op menstruatie te verbreken. In al deze kwesties geloof ik dat educatie mij helpt en andere mensen kan helpen.

 

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Over vijf jaar hoop ik mezelf gelukkig te zien, waar ik ook ben. Ik hoop dat ik dan terug kijk naar de afgelopen 5 jaar, en trots ben op alles wat ik heb bereikt. Ookal heb ik een plan en idee voor de toekomst, wil ik nog steeds meegaan in het moment en daarvan genieten. Zolang ik mijn hart volg, kom ik vanzelf terecht waar ik hoor te zijn.

 

Waarom heb je besloten deel te nemen aan Miss Supermodel Worldwide Netherlands 2024?

Om heel te eerlijk zijn, stond ik op het punt om niet meer mee te doen aan missverkiezingen. Dit omdat ik me teveel aantrok van negativiteit die ik eerder heb ervaren. Nadat ik iemand van de organisatie had gesproken realiseerde ik me dat ik dit nog lang niet op wilde geven. Als je doet wat je leuk vind, zou het zonde zijn om te luisteren naar negativiteit. Als ik mijn droom waar wil maken, moet ik elke kans met beide handen aanpakken.

 

De grootse les die ik heb geleerd van de afgelopen vier jaren meedoen aan verschillende missverkiezingen is, dat je nooit moet luisteren naar negativiteit.

 

Ook heb ik geleerd dat de weg ergens naar toe veel belangrijker is dan het behalen van het einddoel. Als ik erover nadenk zal er nooit een eind doel zijn en zijn missverkiezingen voor mij de grootste motivatie om het beste uit mezelf te halen.

 

Zelfs met alle ervaringen die ik al heb, zie ik nog altijd veel ruimte voor verbetering. Ik wil mezelf verder ontwikkelen in de verschillende aspecten van de missverkiezing wereld. Als ik terug kijk op het traject wil ik trots kunnen zeggen dat ik een groei zie in mijn catwalk, interview, pitch en mijn persoonlijke ontwikkeling.

 

Wat wil jij bereiken als je Miss Supermodel Worldwide Netherlands 2024 wint?

Met een platform als Miss Supermodel Worldwide kan ik me nog verder inzetten voor de zaken waar ik in geloof. Ook zou ik graag Nederland nog beter op de kaart willen zetten op het internationale podium en een super mooie prestatie leveren. Het lijkt mij ontzettend leuk de volgende groep meiden te mogen begeleiden en inspireren, die hierna zelf het traject in gaan bij Miss Supermodel Worldwide Netherlands. Verder hoop ik meer modellen werk te kunnen gaan doen en me uiteindelijk aan te kunnen sluiten bij de organisatie om elk jaar te blijven helpen.

 

Volg Aasiyah's reis op haar sociale media


Levensmotto Aasiyah

"Be you, do you, for you."

Ik zeg altijd dat je op deze wereld komt met jezelf en dat je deze weer alleen verlaat. Elke dag als je wakker wordt is de enige taak, jezelf gelukkig maken. Het beste wat ik ooit in mijn leven gedaan heb is 100% voor mijn eigen geluk kiezen. Dit pas ik toe in mijn dagelijks leven door mijn gezondheid altijd op nummer 1 te zetten.


Is Aasiyah jouw favoriet voor de Miss Supermodel Worldwide Netherlands 2024-titel? Laat dan jouw stem horen!

Reactie plaatsen

Reacties

Senan
3 maanden geleden

Zo trots op Aasiyah!