Supermodel Chats: Mônica Fernandes de Freitas

Gepubliceerd op 19 februari 2024 om 19:00

Terwijl wij langzaam aftellen naar de finale van 24 februari, stellen wij jullie graag voor aan de kandidaten van Miss Supermodel Worldwide Netherlands 2024. In Tiara Talks stellen wij onze kandidaten belangrijke vragen zodat jullie, net als ons, erachter kunnen komen waarom zij stuk voor stuk bewonderenswaardig zijn. Kom alles te weten over wie zij zijn, wat zij belangrijk vinden en wat hun doelen zijn in deze interviewreeks. Dit keer de Almeerse met Braziliaanse roots: Miss Mônica.

Foto's door: Sammerity/GlamourMakeup-Miss Supermodel Worldwide Netherlands


Naam: Mônica Fernandes de Freitas
Leeftijd: 24
Woonplaats: Almere

Favoriete kledingmerk/stijlicoon: Ik vind vaak alle stijlen wel mooi maar Naomi Campbell is wel echt the it-girl!

Persoonlijke stijl: Dat is best moeilijk te beschrijven. Ik ben een persoon dat echt alleen draagt wat ik mooi vind en wat bij mij past. Ik ben zelf niet echt een schattig persoon dus je zou mij ook nooit echt in schattige jurkjes zien. Maar ik hou wel van een mooie jurk, cargo broeken en oversized kleding. Een beetje streetwear, maar dan met een touch of glam.


Wie is Mônica?

Ik ben geboren in Nederlands maar mijn afkomst is Braziliaans, Surinaams en zelfs deels Chinees! Toch identificeer ik mezelf vooral als Braziliaanse omdat ik daar meer mee ben opgegroeid en ook die nationaliteit officieel draag.

 

Ik omschrijf mijzelf als iemand die altijd voor anderen door het vuur gaat. Iemand die altijd wel een doel voor ogen heeft en daar naar toe werkt. Ben zowel extrovert als introvert, het ligt vooral aan de situatie. Ben een liefdevol persoon dat altijd om andere geeft ongeacht waar iemand vandaan komt. Ik hoouuuu van spelletjes en avontuurlijke dingen, wil altijd graag nieuwe dingen leren. Ik ben geen moeilijk persoon en ben vrijwel altijd eerlijk

 

Heb je hobby's of activiteiten waar je veel tijd aan besteedt?

DANSEN! Dansen is echt mijn passie. Ik doe dit al jaren en maak dus ook video’s samen met mijn groepje. Dansen geeft mij echt een blij gevoel en ik raadt het iedereen echt aan. Het maakt niet uit als je geen geweldige danser bent, want bewegen op de melodie van de muziek is ook al dansen!

 

Verder zing ik ook graag, maar ik hou ook erg van tekenen en schilderen. Ik heb dat nu eigenlijk al een tijd niet meer gedaan wegens de drukte van mijn studie, maar wil het zeker weer oppakken. 

Wat zijn jouw doelen in het leven?

Ik wil graag mijzelf eindelijk gelukkig kunnen maken door dingen te doen waar ik van hou. Ik zou ook graag mijn familie een goede thuis willen geven door hen naar Nederland te halen, ook zodat ik ze eindelijk weer bij me heb. Ik wil graag een positieve verandering zijn in de wereld en een toevlucht voor anderen, dus daar ben ik ook altijd mee bezig. Hiernaast lijkt het mij stiekem heel gaaf om een keer in een magazine te staan of op andere prominente plekken waar mijn vrienden mij zien en zo verbaasd zijn dat ik echt wat heb gemaakt van mijn leven.

 

Welke maatschappelijke kwesties liggen jou nauw aan het hart?

Zo dat is nog best een vraag, maar ik denk vooral mentale gezondheid en ook echt de diversiteit in onze samenleving. We lijken de goede kant op te gaan op beide vlakken, maar we lijken ook eigenlijk toch steeds een stapje terug te maken. Ik merk dit vooral als het gaat om hoe mensen met elkaar omgaan. Men toont naar mijn mening geen liefde meer naar elkaar, vaak alleen omdat mensen er anders uitzien dan wat binnen de standaard valt. Dat is toch een punt waar ik dagelijks wel tegen aanloop en waar ik ook nog wel verbaasd om kan zijn. Ik merk ook dat heel veel mensen echt wel last hebben van hun mentale gezondheid en niet zo goed weet hoe dit te verbeteren. Iedereen maakt er maar grappen over, maar ziet eigenlijk niet hoe belangrijk het is om mentaal sterk te zijn. Met zoveel dingen die spelen in deze wereld kan het lastig zijn om jezelf omhoog te halen en positief te blijven.

 

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Over 5 jaar ben ik natuurlijk rond de 30, dus dat is al best wel een leeftijd... Ik hoop dat ik tegen die tijd mijzelf meer heb gevonden en echt heb kunnen doen wat ik leuk vind en waar ik gelukkig van word. Daarna zou ik graag natuurlijk een partner willen vinden, als dat niet lukt is het ook niet erg want dan heb ik altijd mezelf en mijn familie nog!

 

Waarom heb je besloten deel te nemen aan Miss Supermodel Worldwide Netherlands 2024?

Ik wilde altijd al een model worden, maar vond dat lastig omdat ik niet wist hoe en waar ik moest beginnen. Ik kwam Miss Supermodel Worldwide Netherlands op een gegeven moment tegen en dacht bij mezelf: Why not?
 
Deze verkiezing draait om empowerment en echt voor jezelf opkomen, dit is iets waar ik heel lang mee gevochten heb. Maar nu weet ik dat ik ready ben om echt te laten zien wie ik ben en wat ik voor anderen kan betekenen. Deze verkiezing geeft mij een extra platform om een stukje verder te komen in mijn carrière en mijn dromen te verwezenlijken.
 

Wat wil jij bereiken als je Miss Supermodel Worldwide Netherlands 2024 wint?

Ik heb eerder aan twee andere missverkiezingen mee gedaan, waar ik heb geleerd hoe ik mijzelf kan presenteren en vol zelfvertrouwen op een podium kan staan. Ik was daarvoor best in twijfel over mijn looks maar heb nu geleerd dat je juist uniek bent op je eigen manier en dat je echt wel geweldig bent als persoon. Ik hoop dat ik nog meer kan leren op het vlak van modellenwerk, vooral omdat ik mij er toch wel wat serieuzer in wil verdiepen. Ook wil ik met dit platform meer bekendheid creëren voor organisaties als deze die zich richten op diversiteit en empowerment.

 

Na mijn deelname aan Miss Supermodel Worldwide Netherlands hoop ik mijn opleiding te halen en daarna lekker te gaan werken. Ik heb hiervoor twee opleidingen gedaan en ook al fulltime gewerkt dus ik weet al heel goed hoe alles werkt. Ik wil er voor zorgen dat ik dan op mezelf kan wonen en echt doen wat er op mijn pad komt.

 

Ik wil mensen bereiken die moeite hebben met in zichzelf te geloven. Ik wil iedereen motiveren om echt te gaan voor hun dromen en doelen in het leven. Ik wil iedereen laten zien dat ongeacht waar je vandaan komt dat je toch nog wat bereiken. Maakt niet uit hoe klein of hoe groot de doelen zijn. YOU'VE GOT THIS!

 

Volg Mônica's reis op haar sociale media


Levensmotto Mônica

 

"Wat jij niet wil dat jouw geschiedt, doet je een ander ook niet."

Dit is een tekst uit de Bijbel die ik altijd mee draag. Veel mensen weten niet dat het geloof zo iets moois kan zijn en echt een soort guide kan zijn voor het leven. Met deze motto heb ik tot nu toe mijzelf omhoog kunnen houden door echt na te denken over de acties die ik doe. Als ik op een bepaalde manier niet behandeld zou willen worden, waarom zou ik dat dan wel bij een ander doen?

 


Is Mônica jouw favoriet voor de Miss Supermodel Worldwide Netherlands 2024-titel? Laat dan jouw stem horen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.